AUREMBIAIX

AUREMBIAIX AINSA

Aurembiaix Ainsa desenvolupa tasques de comunicació, coordinació i gestió de projectes a Obrador de Moviments.

Artista multidisciplinària i gestora cultural, Aurembiaix Ainsa combina la seva experiència en belles arts, curadoria i art performatiu en una pràctica que integra cos, espai i comunitat. Graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2021) i amb un màster en Teoria de l’Art i Gestió Cultural per la Universitat de La Laguna (Tenerife, 2022), ha ampliat la seva formació en l’àmbit curatorial i en el treball corporal amb formacions i tallers, aprofundint a través d’exposicions, residències i projectes col·laboratius.

A més, va ampliar la seva formació a l’Académie Royale des Beaux-Arts de Bruxelles (2020), on va cursar un Erasmus, especialitzant-se en la creació i reflexió des del cos, treballant amb artistes com Lidgya Lewis, Adriano W. Jensen i Tijen Lawton, entre d’altres. Aquesta experiència internacional li va permetre explorar noves perspectives artístiques i enfortir el seu enfocament en la integració del cos en la pràctica artística.

Actualment, a Obrador de Moviments, Aurembiaix treballa en comunicació, gestió de projectes, disseny gràfic i assistència artística, aportant una visió artística i contemporània que contribueix a la identitat i els projectes del centre. La seva experiència com a artista li permet connectar amb diferents llenguatges i formes d’expressió, que adapta per aconseguir una comunicació propera i actual. A més, el seu rol inclou tasques administratives i de coordinació, mantenint sempre un diàleg constant amb l’equip per integrar una perspectiva artística en totes les àrees del centre.

En la seva trajectòria professional, Aurembiaix ha treballat durant dos anys en producció i assistència a la curadoria al museu d’art contemporani TEA Tenerife Espacio de las Artes, on va col·laborar en l’organització i desenvolupament d’exposicions i activitats artístiques. Va produir exposicions com “Este puede ser el lugar” , “Lo que pesa una cabeza” , “La eterna Adolescencia” , “¿Cuánto dura un eco?” (dins de la biennal de fotografia Fotonovimebre 2023), entre d’altres, amb la presència d’obres d’artistes com Pina Bausch, Bruce Nauman, William Forsythe, Angélica Liddle, Ana Mendieta, Esther Ferrer, Jesús Rafael Soto, Trajal Harel, El Conde de Torrefiel, Teresa Solar o Álvaro Urbano. També ha treballat com a assistent de producció en el curtmetratge “El Banderillero” dirigit per Jorge García García.

A més, ha desenvolupat projectes artístics i performatius propis en diferents museus i institucions, incloent-hi la seva participació en el festival Drap-Art ’20 a Barcelona, a la galeria Espacio de Arte Mutuo amb la instal·lació “Cicatrius” (2021) a Barcelona, a la Phe Gallery’22 amb la performance “Mi cuerpo – tu cuerpo – nuestro cuerpo” del Puerto de la Cruz, Tenerife, al HerFestival’23 de Santa Cruz de Tenerife o la seva participació en l’exposició col·lectiva Puede ser en el bosque (Teià, 2024) amb la peça “Transcripción#2.mp3”, entre d’altres.

Entre les seves intervencions més recents, es troben la seva mediació “Performando el pan, esculpiendo el comer” (2023) com a convidada en el programa Repensar desde el borde al TEA Tenerife Espacio de las Artes, la co-curadoria “Caja vacía#” (2023) al hall del museu que repensa els espais expositius i “Toma a tierra” (2022), co-curadoria de la col·lecció de fanzins del museu que ofereix repensar els límits i estructures de la seva biblioteca d’art. El seu treball es caracteritza per una exploració interdisciplinària i experimental del subjecte contemporani, que enriqueix tant la seva pràctica com la seva aportació en l’àmbit cultural.